Een online video over online video

Daar waar social media strategisch wordt ingezet en de resultaten nauwkeurig worden bijgehouden, is online video volgens het onderzoek ‘Online Video Monitor' nog steeds een vergeten tool in de marketingmix.

Het onderzoek, uitgevoerd door Customer Touchpoint in opdracht van Quadia, resulteerde in verrassende feiten over hoe online video momenteel wordt ingezet door marketingprofessionals en hoe zij hiermee omgaan.

Maar liefst 72 % van de marketeers geeft aan online video in te zetten via hun eigen website, YouTube of social media. Van de 32% die hier concrete doelen voor heeft opgesteld, weet helaas het merendeel niet of deze doelen daadwerkelijk behaald worden.

Dat er toekomst zit in online video, daar zijn de marketeers het over eens. Met ruim 1 miljard bezoekers op YouTube per maand, is het nu tijd voor marketeers online video serieus te nemen. YouTube heeft een hoop van de oude barrières weggenomen om YouTube nog toegankelijker te maken voor bedrijven en merken. Met een betaalbare tool als Clipster for YouTube is het mogelijk om op een eenvoudige wijze branding door te voeren op het nummer 1 video platform van de wereld.

Meer dan driekwart van de ondervraagden geeft aan dat online video de komende 2-3 jaar opgenomen wordt in hun digitale strategie.

Ben jij al op de hoogte van de mogelijkheden van online video? Meer weten over het onderzoek? Bekijk de belangrijkste bevindingen van het onderzoek naar online video, natuurlijk, in deze online video.