Omzet mobiele aankopen stijgt met 11%

‘s Avonds shoppen op de bank met je tablet of smartphone? Op dit moment staat de tablet qua gebruiksgemak nog boven de smartphone, maar daar gaat snel verandering in komen. De m-commerce is het eerste half jaar van 2013 gestegen met maar liefst 11%. Dit betekent een omzet van 550 miljoen euro, een groei van 67% ten opzichte van het laatste half jaar van 2012. 

Gemiddeld 2,3 miljoen Nederlanders deden in totaal 12 miljoen bestellingen via een mobile device. Dit is goed voor zo’n 239 euro per mobiele koper. De meeste bestellingen worden gedaan in de productgroep Kleding & schoenen (40%), daarna Persoonlijke verzorgingsproducten (22%), computerhardware (21%), muziekdownloads (20%) en vliegtickets (19%).

Bijna tweederde van de mobiele consumenten doet vooral online aankopen met een tablet. Met de opkomst van het mobiele iDeal, de verwerking van mobiele betalingen in apps van banken, wordt het gebruiksgemak van het online winkelen via je smartphone sterk vergroot. Dit betekent dat er steeds makkelijker onderweg geshopt kan worden, een welkome verandering waar gretig gebruik van gemaakt wordt.  

De verwachting is dan ook dat het aantal mobiele kopers blijft groeien, in de tweede helft van 2013 vermoedelijk naar meer dan 3 miljoen Nederlanders. Dit zou kunnen zorgen voor een omzet rond de 1,2 miljard euro (!). Nederland zou daarbij koploper kunnen worden op het gebied van m-commerce. 

Is het bij jouw bedrijf al mogelijk online te winkelen via tablet of smartphone? Outpost11 kan je faciliteren met een hoogwaardige webshop die aan alle eisen voldoet. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op!

Bron: Onderzoek M-commerce Monitor 2013-1
Thuiswinkel.org Blauw Research