Online markt goed voor 5 miljard euro

Enige tijd geleden publiceerde Outpost11 een blog over de verwachte explosieve groei in de online retailmarkt. Als je nu door de winkelstraten loopt, kan het je niet ontgaan zijn dat er meer leegstand is ontstaan. Dat betekent niet dat Nederland is gestopt met consumeren. Sterker nog, de online markt is inmiddels goed voor een omzet van 5 miljard euro(!). Een groei van 8 procent binnen een half jaar, aldus het onderzoek Thuiswinkel Markt Monitor 2013-1. 

Outpost11 zet een aantal respectabele feiten op een rijtje:

  • Het aantal online bestellingen groeit naar 46 miljoen (+10%)
  • Iets meer dan de helft van de omzet komt voort uit het bestellen van producten, zoals - kleding en boeken (+11%)
  • De verkoop van online diensten, zoals vakanties en tickets, stijgt mee (+6%)
  • Er zijn 8,8 miljoen ervaren, online shoppers
  • Online kopers doen gemiddeld 5 bestellingen per persoon
  • Per bestelling wordt gemiddeld 109 euro besteed

Het grootste segment in de online shopping is de reisbranche. Deze branche is goed voor een omzet van bijna 2 miljard euro (+5%). De meest opvallende stijgers zijn speelgoed (+24% , 31 miljoen euro), muziek (+18%, 53 miljoen euro) en computer hardware (+17%, 370 miljoen euro). Daarnaast groeien de kledingbranche (+14%, 395 miljoen euro) en de telecom (+12%, 685 miljoen euro) sterk mee. 

Bedrijven investeren steeds meer in online verkoopmogelijkheden, al dan niet in combinatie met fysieke winkels of zogenoemde servicepoints. Over het gehele jaar 2013 wordt nog een omzetgroei van 8 procent verwacht. Daarmee groeit de online omzet naar 10,5 miljard euro. De ontwikkelingen in de online markt zijn dus echt in volle gang…

Ben je toe aan een vernieuwing van je huidige webshop of begin je net met een online verkoopkanaal? Outpost11 kan je faciliteren met een hoogwaardige webshop die aan alle eisen voldoet. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op! 

Bron: Marketingfacts / Thuiszorgwinkel.org