Eenvoudig & snel je optimale zaagstaat berekenen.

Resultaat: Minder verlies, hoger rendement! Kicken dus!

Hotim

Het zusterbedrijf van Houtindustrie Veteka, Hardhouthandel Hotim, heeft een nieuwe website. En wat voor een! De websites wijken niet veel van elkaar zodat je de relatie tussen de twee bedrijven goed blijft zien. Maar het is er weer een om trots op te zijn. De ZaagMaat maakt de website van Hotim uniek, dit is namelijk de eerste online afkorttool dat beschikbaar wordt gemaakt voor het publiek. Wij ontwikkelden, samen met Hotim deze tool waarbij we een mega-ingewikkelde wiskundige formule hebben geprogrammeerd zodat de te zagen planken zo optimaal mogelijk worden ingedeeld. Resultaat: Minder verlies, hoger rendement! Kicken dus!

Zaagmaat

Met deze optimalisatie tool kunt u snel en eenvoudig uw ideale zaagschema berekenen. De tool is 24/7 beschikbaar, geheel gratis en is bijzonder gebruiksvriendelijk.

Uitkomst Zaagmaat

Om iedere meter hout zo efficiënt mogelijk te gebruiken en zo weinig mogelijk verlies over te houden, gebruikte Hotim een tool om te berekenen welke combinatie van planken het beste uit een lengte gezaagd kon worden. Hierdoor bespaar je gauw duizenden euro’s op jaarbasis. Niet gek.

Voorheen deed Hotim zelf de berekening en deelde dat met de klant. De afgelopen periode hebben we aan een online tool gewerkt zodat de klant dit zelf kan berekenen, waar en wanneer dat nodig is. De tool is 24/7 beschikbaar, dus je hoeft nooit meer te wachten.

Op de uitkomst hoef je zelfs maar een paar tellen te wachten en de tool is ook te gebruiken op je mobiel. De ZaagMaat kan dus adhoc ingezet worden, zelfs vlak voor het moment dat je moet gaan zagen en je al op de werkplaats bent. Resultaten doorsturen naar je collega’s kan eenvoudig via e-mail. Superhandig!

De tool en e-mails zijn volledig ge-brand met het merk, zodat je nooit kan missen wie je van deze optimale zaagschema heeft voorzien, Hotim dus!

Rekenmaat

Vindt u het omrekenen van prijs per kuub (m3)  naar prijs per meter (m1) of meters omzetten naar m3 lastig? Niet meer met de Rekenmaat. 

Met de RekenMaat bereken je in milliseconden

Niet alleen de optimale zaagschema kan online worden berekend, ook de iets minder ingewikkelde, maar toch soms lastige berekeningen worden online aangeboden. 

Met de RekenMaat bereken je in milliseconden de prijs per m3 naar prijs per m1 of andersom. Daarbij bereken je ook heel snel de m3 naar m1 en vice versa.

Hotim - Website - Outpost11

Look & feel, onderdelen en functionaliteiten

De onderdelen en functionaliteiten op de website zijn te vergelijken met die van Veteka. Natuurlijk zijn de kleuren van Hotim aangehouden en zijn er subtiele wijzigingen gedaan in het ontwerp zodat er toch een verschil is tussen de bedrijven.

Winnaar

In 2013 en 2014 is Hotim uitgeroepen tot ‘Beste Hardhoutleverancier van Nederland’ door vakblad HoutWereld. Hotim heeft het zijn missie gemaakt om deze titel ook in de toekomst te blijven verdienen. Dit wil Hotim doen door het leveren van constante topkwaliteit in hout, aanbod, service en kennis. De nieuwe website moet hier een belangrijke bijdrage aan gaan leveren. Supergoed bezig!

Hotim - Website - Outpost11 - Responsive