PHC Webchat

Zoals PHC zelf ook zegt:

"Tegenwoordig willen we overal en met iedereen kunnen communiceren en samenwerken… Dat moet allemaal mogelijk worden gemaakt, want vandaag de dag mag je geen kansen laten liggen."

Webchat

En daarom hebben zij hun digitale communicatiekanaal (de website) uitbereid met een webchat die volledig geïntegreerd is met hun interne chatdienst Lync (de zakelijke Skype).

Samenwerking

In samenwerking met NEXCT hebben wij de webchat voor PHC gerealiseerd. NEXCT ontwikkelde het beheer en de koppeling met de Lync server. Wij ontwikkelden de front-end van de chat en middels de API van NEXCT zorgen we ervoor dat de chat tot stand komt en kan blijven plaatsvinden.

Beheer

In het beheer gedeelte kan PHC aangeven welke werknemers in de webchat groep worden geplaatst. Het systeem bepaald dan automatisch met wie de klant gaat chatten. Naam en foto van de medewerker worden getoond om het een persoonlijke touch te geven. Deze worden automatisch uit de Lync data van de PHC medewerker gehaald. Verder kan PHC instellen (tijd en datum) wanneer de chat online is zodat zij flexibel hiermee om kunnen gaan. De status is dan ook zichtbaar op de website.

Toevoegen/Doorschakelen

Wanneer de klant een chat start en zijn/haar naam invoert, is er direct contact met een gebruiker. PHC kan, wanneer nodig, een medewerker toevoegen en/of de chat doorschakelen. De gebruiker krijgt dan te zien dat er iemand aan het gesprek is toegevoegd, a la WhatsApp.

Custom

De webchat is geheel custom. Outpost11 heeft de chat specifiek voor PHC ontworpen, op basis van de huisstijl die is ontwikkeld door BrandBasics. Qua front-end functionaliteiten is de webchat voorzien van;

  • Minimaliseer functie
  • Sleep functie
  • Hervatten (en positie onthouden) bij wisselen of refresh van de pagina
  • Subtiele animaties en geluiden
  • Korte survey

Survey: klanttevredenheidsonderzoek

De chat conversatie wordt automatisch verlengd met een kort en snel te beantwoorden klanttevredenheidsonderzoek zodat zij de kwaliteit van hun dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren. De antwoorden worden gemeten en in Analytics getoond zodat PHC hier de totaalwaardes kan bekijken en analyseren.

Responsive

Chat is natuurlijk voor alle devices beschikbaar gemaakt. Voor de desktop, tablet en smartphone. We doen niets anders meer, zeker niet met een klant waarbij het telefoongebruik van de klant waarschijnlijk iets hoger ligt dan het gemiddelde ;)