Provincie Noord Brabant - Brabant Awards 2012 - Facebook App

Dat Brabanders trots zijn op hun provincie is een bekend gegeven. Ze dragen dat vaak met trots uit. Maar nu gaat de vraag een stapje verder. Welke persoon, welke student en welk bedrijf is het Brabantst van allemaal?

Concept

Outpost11 ontwikkelde hiervoor het concept Brabant Awards 2012. Een wedstrijd waar het internet een centrale rol zal spelen. Vanaf de livegang tot aan de grote finale, zullen er vijf verschillende fases plaats vinden. In elke van deze fases zal de website veranderen. In de nominatie fase kunnen gebruikers mensen en bedrijven nomineren die volgens hem de prijs zouden moeten winnen. Social media zal hier een belangrijke rol spelen. Zo kan met inloggen, motiveren en delen om zo meer kracht bij te zetten aan een nominiatie.

Na de juryfase, waarin de jury de shortlist samen zal stellen, kunnen de mensen gaan stemmen op de overgebleven kandidaten. Ook hier spelen sociale media weer een belangrijke rol, maar kan men ook smsen en klassiek een poster voor de ramen hangen. 

In de grote finale zal bekend worden gemaakt wie dit jaar de felbegeerde prijzen in de wacht zal gaan slepen! Denk je iemand of een bedrijf te kennen dat volgens jou de Brabantste van allemaal is? Nomineer dan!

Facebook App

Naast de website ontwikkelde Outpost11 een Facebook app voor de Brabant Awards. deze volgt dezelfde fases als de website en biedt gebruikers bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om direct te stemmen en delen in Facebook. De campagne wordt ondersteund met TV-commercials, busreclame, dagbladreclame en een onlinecampagne.